Knokke-Heist, en in het bijzonder het trendy gedeelte rond Het Zoute, stoomt zich klaar voor de elfde editie van de ZOUTE GRAND PRIX®. Dit prestigieuze oldtimerevent kan ook nu weer rekenen op de steun en samenwerking met een aantal trouwe partners en merken.

De elfde editie bouwt voort op de nationale en internationale reputatie van dit evenement. Sinds vele jaren wordt Het Zoute steevast geassocieerd met een verfijnde levensstijl waar klasse, ontspanning en sportiviteit het hoge woord voeren. Van 8 tot 11 oktober 2020 wordt Het Zoute het internationale toneel voor de meest prestigieuze automerken, zowel oud als nieuw.

De Kustlaan en het hippe Albertplein in Het Zoute vormen het ideale kader voor de ZOUTE TOP MARQUES®. Prestigieuze automerken zullen er hun nieuwste modellen en primeurs tentoonstellen.

OPEN VOOR PUBLIEK

Alle evenementen die tijdens de ZOUTE GRAND PRIX® in de straten van Knokke-Heist plaatsvinden zijn vrij toegankelijk voor het publiek, met uitzondering van de ZOUTE SALE® by Bonhams en het ZOUTE CONCOURS D’ELEGANCE®.

Knokke

Opstellen maar

De exclusieve modellen van de ZOUTE TOP MARQUES® staan opgesteld langs de Kustlaan en de Zeedijk. Ze zijn te bewonderen van 7 uur tot middernacht. De start en finish van de ZOUTE RALLY® by STOW is live mee te maken op de Zeedijk ter hoogte van het Albertplein. (op donderdag 8, vrijdag 9 & zaterdag 10 oktober) Ook de deelnemers van de ZOUTE GT TOUR® by EY en de ZOUTE CONCOURS D’ELEGANCE® showen er hun bolides op zondag 11 oktober.

Even rondneuzen? kijk dan het volgende filmpje uit 2019 : Zoute Grand Prix 2019 

winnaars

De beloning!

ZOUTE CONCOURS D’ELEGANCE®

Het ZOUTE CONCOURS D’ELEGANCE® presenteert in het weekend van 10 – 11oktober een gelimiteerd aantal uitzonderlijke wagens. Dit jaar heeft de schoonheidswedstrijd enkele opvallende primeurs in petto voor het publiek. Het publiek kan de deelnemers aan het ZOUTE CONCOURS D’ELEGANCE® komen bewonderen op de Royal Zoute Golf Club op zaterdag van 10u30 tot 17 uur en op zondag van 9.30 en 15.30 uur.

Zo staan de Touring Superleggera en de Beach Cars in de spotlights en gaat er speciale aandacht naar de 100ste verjaardag van Bentley en de 110de verjaardag van Bugatti. De selectie van meer dan 70 elegante pre- en post-war klassiekers van wereldklasse is te bewonderen op de Royal Zoute Golf Club in Het Zoute. Voor de eerste keer zullen de wagens hier niet alleen op Fairway 1, maar ook op Fairway 18 te bezichtigen zijn!

De classic cars worden tijdens deze tweedaagse beoordeeld door een internationale jury van experten. Naast de klassieke mentions en trophy’s zijn er ook exclusieve speciale prijzen voorzien.

Het terrein is toegankelijk voor kinderen vanaf 10 jaar. Om de veiligheid van personen als van de cars te waarborgen, kunnen we geen kinderen onder de 10 jaar toelaten.

Omdat het elegantieconcours plaatsvindt op een golfterrein, kunnen er geen honden toegelaten worden.

Tickets zijn binnenkort beschikbaar! via https://www.zoutegrandprix.be/nl/programma-en-tickets

Noteer de volgende data alvast in uw agenda:

  • 2020 editie: van 8 tot 11 oktober
  • 2021 editie: van 7 tot 10 oktober
  • 2022 editie: van 6 tot 9 oktober