Een wens die vandaag in vervulling is gegaan!!

De aannemer keek wel vreemd op toen we zeiden, dat wij geen aansluiting op het waternet nodig hebben. Je kan toch niet zonder water in een bedrijfspand? Dat klopt maar wel van drinkwater. Regenwater valt er namelijk genoeg, alleen niet het hele jaar door en daarom beschikken wij over 3 ondergrondse tanks van maar liefst elk 20.000 liter. Dit is ruimschoots voldoende om ons 3 maanden te voorzien van drinkbaar water. Nu nog geen gemeengoed in Nederland maar wel degelijk mogelijk en noodzakelijk. Je ziet het al wel vaker in het buitenland of tegenwoordig bij ECO nieuwbouwwijkjes maar helaas nog niet bij bedrijven. Kortom een primeur waar we trots op zijn!! en hopelijk een inspiratiebron voor vele.

Watertanks

Ons pand is volledig zelfstandig in haar behoefte van drinkwater. Al het water dat we gebruiken is afkomstig uit de “hemel” regenwater dus.

Watertanks onder de grond

De noodzaak dat we in Nederland wat gaan doen met regenwater wordt steeds nijpender. Berichten over watertekort komen steeds vaker in het nieuws. Niet alleen in verre landen maar ook bij ons. “Niet eerder zo droog in deze tijd van het jaar, watertekort dreigt”, “Droogte zet door: minder regen en lage waterstanden” en “Klimaatstudie: droge zomers treffen het binnenland harder dan de kust” zijn er een paar van de laatste maand.

Drop to Drink unit

Het regenwater wordt opgevangen op het dak en stroomt via een grof filter door de afvoeren naar het ondergrondse filter en vervolgens naar de ondergrondse opslagtanks. Hierna wordt het regenwater naar behoefte opgepompt naar het filtersysteem. Dit systeem filtert het water dmv. diverse filter technieken en haalt hiermee alle aanwezige bacteriën uit het regenwater. Hierna is het regenwater getransformeerd tot drinkbaar water die we gebruiken voor alle toepassingen binnen het bedrijf zoals de toiletten, keuken, tuin en zelfs het kopje koffie.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je weten hoe het regenwatersysteem werkt en of het ook wat voor jou is? Bel dan met Marcel van de Brink 06-53346401 of kijk op:

www.vanregenwaternaardrinkbaarwater

en op

www.mijnwaterfabriek.nl

Ons volgende project staat alweer in de startblokken: veel zonnepanelen op ons dak en hiermee zoveel mogelijk elektriciteit opwekken. Tot snel

Marcel van den Brink