Het pand staat en er is dus de afgelopen tijd heel veel werk verricht. We zijn er nog niet maar elke dag komen we een stap verder. De aannemer gaat de komende weken de puntjes op de i zetten want het grote werk zit erop. Binnen zijn we volop aan de slag om de 58 liften te monteren, is de elektricien bezig met de afwerking van de stroom en de installateur bezig om de warmtepomp in gebruik te stellen. Volop bezigheid dus.

Red Cedar

Volgende week gaan we de houten voorgevel plaatsen. Dit doen we met Red Cedar planken welke al ruim 30 jaar voor een ander doel zijn gebruikt. Het verweerde hout is erg duurzaam, gaat onbehandeld ruim 75 jaar mee en zal het gebouw zijn gezicht geven.

Watertanks

Inmiddels zitten de watertanks met een capaciteit van totaal 60000 liter in de grond en heeft de regen van de afgelopen weken ervoor gezorgd dat ze helemaal vol zitten. Als het filtersysteem is geïnstalleerd dan kunnen we van regenwater drinkbaar water maken. Een uniek project in Nederland waarvoor het systeem zelfs genomineerd is voor de innovatieprijs 2019. Helaas hebben we het niet gewonnen maar om bij de laatste drie te horen was voor ons al een bevestiging dat dit systeem toekomst heeft. Binnenkort gaan wij regenwater filteren zodat het drinkbaar wordt. Wilt u meer weten over dit innovatieve filtersysteem? Vraag naar Marcel van den Brink of mail naar mvandenbrink@passionforcarshouten.nl

Watertanks

Remco van den Brink