Aston Martin V8 Vantage N400

Door Aston Martin Düsseldorf afgeleverd aan de Luxemburgse eigenaar op 2 juli 2008, werd deze Aston Martin V8 Vantage N400 in het kleine landje vertroeteld en slechts sporadisch gereden. Toen de auto door een relatie van ons eind 2016 werd aangekocht, had de Aston een goede 12.000 km. gereden. Net ingereden eigenlijk.

Aston Martin V8

De huidige kilometerstand is nog steeds zeer uniek te noemen: slechts 17.090 km. De staat: werkelijk als nieuw. Het fantastische interieur, de techniek en het superieure (van een glascoating voorziene) lakwerk; alles is van dezelfde hoge kwaliteit. De Coupé is door beide eigenaren puur als hobbyauto gebruikt en dan moest het ook nog eens perfect weer zijn. Het mag dan wel een N400, oftewel een Nürburgring uitvoering zijn, maar de auto heeft nog nooit een circuit gezien en dat is maar goed ook. De perfecte staat is niet alleen aan de goede verzorging van de eigenaren te wijten, maar ook aan de vaklieden die het onderhoud mochten uitvoeren. Natuurlijk bij de Aston Martin dealer, in dit geval de laatste onderhoudsbeurt à € 1.848,= (5-4-2017 bij km.stand 12.178) bij Cito Motors in Eindhoven. Tevens werd toen door Exclusive Car Care uit Gemert een Royal VIP Detailing behandeling van lak en interieur uitgevoerd à € 2.486,= Natuurlijk zijn alle facturen aanwezig. U merkt wel dat we hier met een echte liefhebbersauto te maken hebben.

Aston Martin V8 int.

Unieke uitvoering

Waarom is deze Vantage V8 nu zo speciaal? Ten eerste is een Aston al een bijzondere auto natuurlijk. Maar zijn er slechts 240 stuks van een bepaalde uitvoering gemaakt, dan heb je ook nog eens met een unieke uitvoering te maken. De “N” in de typebenaming verwijst namelijk naar het alom bekende Duitse circuit de Nürburgring. Het model is een hommage aan de deelname van Aston Martin aan de 24 uur van de Nürburgring. De betekenis achter de cijferreeks 400 staan voor de 400 pk’s die de 8-cilinder levert. Dat zijn er 20 meer dan de ‘standaard’ V8 Vantage 4.3 levert.
En waarom dan 480 stuks? Aston Martin heeft de productieaantallen gelijk verdeeld over de Roadster en de Coupé. Van beide dus 240 stuks. En hoe ze aan het getal 480 zijn gekomen? Tijdens tests op de Nürburgring Nordschleife dook de N400 met zijn rondetijd onder de 8 minuten. Een prestatie van formaat, en daarom besloot de Britse fabrikant het productieaantal af te stemmen op de 480 seconden die er in 8 minuten zitten.

Aston Martin dashboardEn de kleur benamingen? Die zijn vernoemd naar de bekendste delen van de Nürburgring zoals de Karussel en in het geval van onze Aston: Bergwerk; het snelle gedeelte waar F1 coureur Niki Lauda in 1976 bijna zijn leven liet. Maar dat terzijde, want we hebben het hier uitsluitend over leuke dingen. Meer dan leuke auto’s, waar de liefhebber blij van wordt. Om te zien en te horen en nog meer om te bezitten. Wij ontmoeten u graag om u de N400 te tonen en te laten beleven. We beloven u niet teveel te praten over onze passie voor dit soort auto’s. We laten gewoon de 8 cilinders zelf aan het woord. En de schoonheid en kwaliteit kunt u als veeleisende autoliefhebber echt we zelf beoordelen toch….?

Wilt u meer weten?

Dick Bloemendaal

tel: +310651991580

www.bloemendaalcs.nl